Julens rödkål - har jag använt samma recept på i flera år. TRÅKIGT kändes det i år, så jag uppfann en ny variant, som det är lite mer stuns och sting i. GOTT, tyckte mannen, som annars inte är så förtjust i denna röda traditionella rätt. Så, vill du testa någonting nytt och annorlunda på julbordet nästa år, här är receptet! Eftersom det publiceras ganska lång tid EFTER jul bör väl tilläggas att kålen duger utmärkt som tillbehör till "vanlig" mat också:-).
ANNORLUNDA JULRÖDKÅL MED KANEL OCH CHILI
1 litet rödkålshuvud, ca 1 kg, strimlat
1 gul lök i skivor
2 lagerblad
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen kanel
½ tsk chiliflingor
½ dl russin
1 dl glögg (alkoholfri)
1 msk vitvinsvinäger
Fräs kål och lök en liten stund. Tillsätt kryddor, russin och glögg. Låt sjuda under lock tills kålen är mjuk, ca 1 timme. Smaka av med vinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar