Årets semlebullar är lite annorlunda... Eller, rättare sagt, mycket annorlunda jämfört med vad de brukar vara för min del. I år innehåller de inget vanligt mjöl. I år innehåller de morot. Men gott blev det - och här är receptet!
GLUTENFRIA SEMLEBULLAR PÅ NYTT SÄTT
1 sats "glutenfritt basbröd"
2 jättestora grovrivna morötter
2 tsk stött kardemumma
½ dl vit sirap
Baka enligt receptet på glutenfritt basbröd, men tillsätt morötter, kardemumma och sirap i degspadet. Baka ut till runda bullar, jäses i 2 timmar och sedan gräddas 20 min i 225 grader, mitt i ugnen.
För att göra semlor av bullarna: skär mitt itu, gröp ur lite och fyll hålet med en blandning av mandelmassa (mixa 100 g sötmandel, 3/4 dl socker, 1 tsk pressad lime och lite vatten), brödinkråm och sojamjölk eller -grädde. Toppa med vispbar veggogrädde (t.ex. Soyatoo), lägg på locket och pudra florsocker över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar