Sidor

tisdag 8 november 2022

Tomatsoppa med rostad paprika och makaroner

En lite kulen dag i sommarstugan på landet fick jag för mig att koka soppa. Utbudet av ingredienser och kryddor var milt sagt begränsat, men jag hade med mig en stor burk grillad paprika, som fick sätta smak på denna ljuvligt doftande soppa. Mina barn gillar pasta i soppan, men det går absolut att avnjuta den utan. Minska i så fall lite på mängden vatten så att soppan inte blir för lös. Vi åt soppan med bröd, och till efterrätt blev det blåbärssmulpaj på nyplockade bär. Mums! Nu på hösten kan man istället ta frysta blåbär, eller göra en god äppelsmulpaj såklart!

TOMATSOPPA MED ROSTAD PAPRIKA
1 inlagd rostad paprika, finhackad (ca 1 dl)
2 msk tomatpuré
2 msk rapsolja
500 g (1 pkt) krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
2 dl glutenfria makaroner (vi gillar ICA:s)

Fräs paprika och tomatpurén i olja i någon minut eller två. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning och kryddor. Låt sjuda under lock i ca 10 min. Tillsätt makaroner och låt koka ca 6 min till. Späd med vatten om soppan är för tjock. Smaka av och servera.

Soppan är (om man kollar buljongtärningen) glutenfri, nötfri, fröfri, sojafri, vegan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar