Sidor

fredag 28 juni 2013

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Jordgubbar och rabarber är en oslagbar kombination i sylt. Så varför inte testa även i paj? Bara jordgubbar blir rätt smaklöst och bara rabarber kan bli lite surt, alternativt sötsliskigt om man har sötat för mycket. Om inte annat är det trevligt att variera smakerna lite. Jag använde frysta jordgubbar i den här pajen, men det går såklart utmärkt att använda färska istället. Och om du inte har färsk rabarber går det bra med fryst där också:-).

RABARBER- OCH JORDGUBBSSMULPAJ
250 g rabarber i bitar (går bra med fryst)
200 g jordgubbar i bitar (går bra med frysta)
1 msk råsocker
1 msk maizena (majsstärkelse)
1 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
100 g mjölkfritt margarin (1 dl flytande)

Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö råsocker och maizena över. Blanda ihop strösocker, havregryn, vetemjöl, kokosflingor, vaniljsocker och mjölkfritt margarin till en deg. Smula den över frukten. Grädda i 175 grader, 25 min eller tills pajen har fått fin färg. Låt pajen svalna lite innan den serveras, med vaniljsås, glass eller vaniljyoghurt.

1 kommentar:

  1. Älskar kombinationen rabarber & jordgubb, och har nyss snöat in mig på Alpro-yoghurten som smakar precis så <3

    SvaraRadera