Sidor

tisdag 4 juni 2013

Familjens milda peppriga vitkålssallad

Den här salladen gjorde jag i all hast när vi hade bakat pizza en fredagskväll. Jättegott, tyckte både Pys och man. Här är receptet - mycket enkelt med färdig pepparmixkrydda från Kockens. Kryddan innehåller svartpeppar, lök, paprika, senapsfrön, cayennepeppar, socker, koriander, "kryddor" (chilipeppar, kummin, muskotnöt, vitlök), salt 2% och selleri.

FAMILJENS MILDA PEPPRIGA VITKÅLSSALLAD
300 g finstrimlad vitkål
2-3 msk olivolja
1-2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1-2 tsk pepparmix (Kockens)

Blanda alltsammans i en skål. Krama vitkålsstrimlorna ordentligt, så att de saftar sig lite. Servera direkt eller ställ in i kylen för senare tillfällen. Håller sig åtminstone några dagar i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar