Sidor

måndag 2 april 2012

Polentagröt

Jag äter inte gröt så ofta, men när jag gör det, förvånas jag alltid över att det är så gott. Härom dagen gjorde jag ÄNTLIGEN polentagröt av det paket jag köpte hem för ett halvår sedan (när vi bodde i Uppsala - jag skojar inte, polentapaketet fick följa med i flytten till Örebro...). Jag toppade bara gröten med lite kanel, men den som har högre krav kan alltid strö lite nötter, russin, bär eller en slatt äppelmos över. Och nej, det ska inte vara något salt. Jag gillar nämligen inte salt gröt (inte salt ris heller, för den delen, man saltar inte ris i sydostasien och Kina). Säger som Pysen - BLÄ!


POLENTAGRÖT, 1 port
2 dl sojamjölk (Alpro blå, t.ex.)
3 msk polenta

Koka upp mjölken tillsammans med polentagrynen. Sjud på svag värme under ständig omrörning tills gröten tjocknar - tar ca 5 min. Servera med sojamjölk.

2 kommentarer:

  1. Ӏ love your blog.. ѵeгy nice colors & theme.
    Did yοu maκe this ωеbsіte yourself or did уou hirе someonе to ԁo it for уou?
    Ρlz answer baсκ aѕ I'm looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. appreciate it

    Feel free to visit my homepage; swedish massage
    My blog ; chinese medecine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thanks!
      I used a pre-made theme provided by blogger (host of my blog). Think it is free to use and it is also possible to make minor changes in it, like different font style/size/colour. You can move and add different objects as you prefer.

      Radera