Sidor

torsdag 12 januari 2012

Apelsin- och timjanris

Till gårdagens middag fick herrarna i huset äta den här risrätten, tillsammans med fräst kålrot med soltorkade tomater, sesamfrö, honung och äpple enligt det här receptet, samt avocado och hampakorv (spacebar). Uppskattades. Själv har jag återigen åkt på någon trist magåkomma och lever för tillfället på yoghurt och blåbärssoppa... Jättekul. INTE! Får se hur länge jag står ut med den dieten innan jag blir för hungrig.

APELSIN- OCH TIMJANRIS
2-3 msk rapsolja
1 tsk kardemummakapslar
1 tsk hela spiskumminfrön
1 liten finhackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
5 dl basmatiris
1 lagerblad
några kvistar timjan
skal av 1/4 apelsin i tjocka strimlor (så att de går lätt att fiska upp)
vatten, kanske 8 dl

Hetta upp oljan och fräs kardemumma och spiskummin i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och stek den mjuk. Blanda ner riset och lagerbladet. Fräs vidare i 5 min. Rör om då och då. Tillsätt timjan, apelsinskal och vatten och låt koka upp. Sjud under lock tills allt vatten är absorberat. Plocka upp timjankvistar, apelsinskal, lagerblad och kardemummakapslar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar