Barnkalas för hela slanten - och några gäster lite mer långväga ifrån (Stockholm). Kändes som att vi behövde bjuda på någonting lite mer mäktigt än bara fika, någonting som dessutom kunde vara bra att ha på lut i frysen vid tillfällen då man inte orkar laga mat. Därför bakade jag de här pizzabullarna. Jag ville (förstås) inte fylla dem med vanlig ost, och var lite för snål för att köpa sojabaserad cheddar, och därutöver tyckte jag att det behövdes någonting mer proteinrikt som fyllning om de ska funka som en hyfsad måltid. Därför blev det fyllning av tofu. Som var väldigt god att äta som den var, upptäckte pysen när han fick provsmaka dagen innan...PIZZABULLAR MED SENAPSMARINERAD TOFUFYLLNING
Deg: 75 g jäst
2 kg vetemjöl
½ dl socker
1 msk pizzakrydda (örtkryddblandning)
1 dl rapsolja
Blanda samman degen. Knåda väl. Låt jäsa över natten i kylskåp.
Marinerad tofu: 400 g tofu i små tärningar
1 msk senap
1 msk rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
lite vatten
Blanda tofun med övriga ingredienser och låt stå övertäckt i kylskåp över natten.
Övrig fyllning: 1-2 dl tomatpuré
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk pizzakrydda
vatten till tjock såskonsistens
Arbeta degen väl och dela den i 6-8 delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 1 cm tjock. Bred ut tomatpuré blandat med lite olja, pressad vitlök och pizzakrydda över. Strö tofu ovanpå. Rulla ihop degplattorna från långsidan som en rulltårta. Skär i bitar, 1-2 cm tjocka och lägg med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i 1-2 timmar. Grädda i 10 min, 250 grader. Låt svalna litegrann före servering.







