Sidor

måndag 26 mars 2012

Champinjonsås

Den här såsen blev riktigt, riktigt lyckad. Jag lärde mig definitivt en sak av att göra den - till matlagning SKA man använda osötad sojamjölk. Det blir så himla mycket godare jämfört med att använda sötad. Till såsen hade vi bönbiffar nästan som Lindström, klyftpotatis och sallad. Såsen tog slut först. Den går nog alldeles utmärkt att ha som pastasås också, särskilt om man tillsätter några soltorkade strimlade tomater för lite extra smak. Servera i så fall med en bönsallad för proteinets skull:-).

CHAMPINJONSÅS
250 g skivade champinjoner
1/4 mycket finhackad stjälk selleri
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk senap
1 dl vatten
½ msk potatismjöl
2½ dl OSÖTAD sojamjölk
svartpeppar
1 tsk soja

Stek champinjonerna så att vätskan försvinner. Tillsätt selleri och vitlök mot slutet. Blanda i senapen. Rör ut potatismjölet i vattnet och blanda ner det tillsammans med sojamjölken. Sjud försiktigt tills det tjocknar och smaka av med svartpeppar och soja, det senare för finare färg på såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar