Sidor

fredag 24 december 2010

Senapsgriljerade kålrotsbitar

Förra året var vi på vegetariskt julbord på Fröjas sal här i Uppsala. Istället för griljerad hel kålrot hade de griljerat små kålrotsbitar. Gott, tyckte vi, och apade efter. Griljeringen stannar kvar bättre jämfört med hel kålrot, och det går lite fortare att tillaga. Dessutom får man ju mer av den goda griljeringen... Jag använder antingen Apotekets senap (finns på Apoteket i juletid) eller Fyris starka senap, men det är en smaksak.

SENAPSGRILJERADE KÅLROTSBITAR
1 stor kålrot
god senap
eventuellt honung eller sirap
ströbröd (glutenfritt)

Skala kålroten och skär den i bitar; ca 4 x 2 x ½ cm (längd x bredd x tjocklek). Lägg i kokande vatten och sjud i 2-3 min. Låt rinna av. Gojsa ner rikligt med senap och eventuellt honung eller sirap. Låt stå kallt i minst 1 timme. Lägg i ugnssäker form/långpanna (med papper eller smord), strö över rejält med ströbröd och ringla eventuellt lite olja över. In i ugnen, 225 grader i 30-45 min. Rör om då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar