Sidor

tisdag 16 november 2010

Rökig squash- och purjowok med bovetenudlar

Tada! Rökig smak utan minsta rökarom! Hur jag fick till det vete katten - kanske berodde det på den heta stekpannan med non-stick-beläggning? Eller var det sesamoljan som gjorde susen? Jag serverade woken med glutenfria bovetenudlar (finns i välsorterade livsmedelsaffärer på specialkosthyllan), men andra nudlar går också finfint att använda - kolla bara så att de är fria från ägg:-).

RÖKIG SQUASH- OCH PURJOWOK MED BOVETENUDLAR, 2 port
150 g bovetenudlar
1 finstrimlad squash
det gröna av 1 purjolök i fina strimlor
2 grovhackade vitlöksklyftor
½ tsk citronarom eller rivet citronskal
½ msk Kikkoman japansk soja
½ tsk sesamolja
2 msk grovhackad färsk basilika
svartpeppar

Koka nudlarna. Hetta upp en stekpanna (non-stick-beläggning) utan matfett och fräs grönsakerna (inklusive vitlöken) under omrörning tills de är nästan mjuka. Blanda ner citronarom, soja, sesamolja och nudlar. Smaka av med peppar och tillsätt basilikan strax före servering. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar