Sidor

onsdag 25 augusti 2010

Rostat kikärtssnacks

Här kommer ett riktigt smaskigt snacks, som är enkelt att göra själv, bara man planerar lite. En varning utfärdas dock: de är grymt svåra att sluta äta. Å andra sidan bra mycket nyttigare än chips och godis. Originalreceptet finns "Enkelt grönt" av Lisa Förare Winbladh, Malin Landqvist och Sanna Liedgren. Här är min version!

ROSTAT KIKÄRTSSNACKS
5 dl kikärter, blötlagda i minst 8 timmar
1 msk soja
1 msk paprikapulver
2 tsk malen koriander
1 msk malen spiskummin
1 tsk cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk torkad oregano

Häll av blötläggningsvattnet från kikärterna. Klappa dem torra i en ren handduk eller med hushållspapper. Blanda kikärterna med kryddorna, och lägg i en bakplåtspappersklädd långpanna. In i ugnen, 225 grader i 20-30 min. Rör om emellanåt. Stäng sedan av ugnen, sätt ugnsluckan på glänt och låt eftertorka till önskad knaprighet! OBS! Ta eventuellt ut kikärterna en stund efter de 20-30 min, så att de inte blir brända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar