Sidor

söndag 17 januari 2010

Brysselkålsgryta med sojakött

Återkommande favorit sedan flera år är denna gryta med brysselkål och sojakött. Istället för sojakött kan man ta bönor, helst pintobönor. Chilisåsen ska vara chilibaserad och slät, d.v.s. inte chilisås av ketchuptyp eller sweet chilisås. Den jag använder är av märket "Ayam", men jag tror att det finns väldigt många andra på marknaden också.

BRYSSELKÅLSGRYTA MED SOJAKÖTT
2 gula lökar, grovt hackade
500 g brysselkål
300 g champinjoner i halvor eller fjärdedelar (beror på storlek)
2 skivade morötter
ev. 1 bit kålrot i tärningar
1 liten bit fint hackad rotselleri
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl (torrvolym) sojaköttbitar eller bönor som blötläggs och kokas
1 msk stark chilisås
3-4 dl grönsaksbuljong eller bönspad
lite soja för färgens skull

Fräs grönsakerna och svamp tills de får lite färg. Tillsätt resten av ingredienserna och koka grönsaker och sojaköttbitar mjuka (ca 20 minuter). Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar