Sidor

lördag 16 november 2013

Lins- och sötpotatissås till pasta/gryn

Extrapris på sötpotatis, begränsad kryddtillgång och sug efter linser låg till grund för den här grytan/såsen. Gott! Tyvärr hann jag inte fota någon snyggt upplagd portion innan vi hade glufsat i oss dem. Fick bli en matlåda på bild istället.

LINS-OCH SÖTPOTATISSÅS TILL PASTA/GRYN
1 skivad rödlök
1 stor grovt riven sötpotatis
1 dl röda linser
2-3 dl vatten
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk senap
1 tsk basilika
lite malen kanel
svartpeppar

Fräs lök och sötpotatis en stund. Tillsätt linser och vatten och sjud i 30 min eller tills såsen tjocknar (ta eventuellt undan lite mat till familjens minsting som inte ska ha så mycket kryddor). Blanda i vitlök och kryddor och låt puttra i 2-3 min till. Servera sedan till pasta eller gryn av något slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar