Sidor

måndag 21 oktober 2013

Himmelsk mangomousse

Den här mangomoussen blev helt underbar! Trots att den bara innehåller två eller möjligen tre ingredienser. Hemligheten ligger i att använda bra råvaror i form av en riktigt mogen mjuk mango och GOD silken tofu. Den silken tofu jag fick tag på var "firm", d.v.s. hård (sedan förstår jag inte riktigt hur silken tofu kan vara hård, antingen är väl tofun hård, eller så är den mjuk...) och av märket Morinu, tillverkad i Japan. Den smakar inte så mycket av koaguleringsmedlet i naturellt tillstånd, och jag tror att smaken försvinner helt om man låter tofun stå några timmar i kallt vatten i kylskåp istället för att ta den direkt ur tetraförpackningen. Moussen blir något fastare i konsistensen om man inte äter den bums, så vill du ha den mjukare kan du tillsätta lite extra vätska (t.ex. soja- eller mandelmjölk).

HIMMELSK MANGOMOUSSE
175 g silken tofu
1 mjuk och mogen mango
ev. vaniljarom
ev. sötning om mangon inte är tillräckligt söt (använd t.ex. agave eller dadlar)

Kyl tofu och mango. Mixa alltsammans riktigt slätt och servera bums eller efter ytterligare kylning. Om du väljer att vänta med att äta härligheten kan du tillsätta lite extra vätska för att bibehålla moussens krämighet. Eller lite kokosolja kanske, för krämigare konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar