Sidor

lördag 11 maj 2013

Chokladmandelmoussepudding

Här kommer recept på en liten men naggande god dessert, som är ganska mäktig. Därför gjorde jag den i små glöggmuggar (vi har inga små skålar, och snapsglasen var nerpackade eftersom ingen här i huset är särskilt förtjust i snaps). Till skillnad från vanlig chokladmousse är denna lite mer kompakt och chokladpuddinglik i konsistensen. Russinen i chokladen ger den en lite bränd touch, enligt mannen nästan som att det hade varit någon typ av sprit i. Testa så får du se! Mandelgrädde kan förstås ersättas med någon annan veggogrädde, och chokladen med någon annan typ av mjölkfri choklad.

CHOKLADMANDELMOUSSEPUDDING
2 dl mandelgrädde
100 g mörk choklad med frukt och mandel
50 g riven mandelmassa

Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills chokladen har smält och alltsammans är väl blandat. Låt svalna lite och häll sedan i små portionsformar som ställs svalt i några timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar