Sidor

söndag 24 juni 2012

Gurk- och melonsallad

Den här lite söt-salta skapelsen serverade jag när vi hade gäster och bjöd på riktig "skräpmat", d.v.s. halvfabrikat-pommes med halvfabrikat-burgare/korv, hemgjord hamburgerdressing, ketchup, senap, tomater och lök. Orkade inte laga någonting annat... Tack och lov uppskattades maten. Och salladen blev verkligen kanon. Väldigt annorlunda, men god. Gräslöken skördade jag från vårt grönsaksland, där vi har en jättelik planta med gräslöksstrån tjocka som salladslök.


GURK- OCH MELONSALLAD
1 gurka i tärningar
1 liten galiamelon, urkärnad, skalad och i tärningar
1 dl hackad gräslök
2 msk hackad bladpersilja
1 msk pressad citron
1 pressad vitlöksklyfta
½ msk japansk soja
svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylskåp och dra i någon halvtimme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar