Sidor

söndag 11 mars 2012

Syrlig rotfruktsgratäng

Den här rotfruktsgratängen är nästan som en varm sallad. Originalreceptet kallar den till och med för "varm rotfruktssallad" om jag inte minns fel. Dock har jag gjort om receptet rätt rejält, så detta är fjärran från ursprunget. Som vanligt. Tyvärr blev det ingen bild idag. Vi flyttar till Örebro om en knapp vecka, och kameran har försvunnit (igen) i röran bland kartonger och säckar. Min mobiltelefon duger inte till att ta matbilder, så använd fantasin!

SYRLIG ROTFRUKTSGRATÄNG
1 kålrot
1 liten bit rotselleri
3 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
1 tsk timjan
1 dl grönsaksbuljong
1 msk senap
1 msk vinäger (vitvinsvinäger använde jag denna gång)

Strimla rotfrukterna fint (lite tjockare än tändstickor) och skär löken i tunna skivor. Lägg alltsammans i en smord ugnssäker form tillsammans med timjan. Blanda grönsaksbuljong med senap och vinäger och häll blandningen över. In i ugnen i 200 grader, i ungefär 1 timme eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar