Sidor

lördag 18 juni 2011

Busenkel ananasyoghurtglass

Den värsta sommarvärmen har flytt Uppsala för den här gången, men glassmaskinen stod kvar i frysen, redo för nya utmaningar. Min uppgift blev förstås att se till att den inte skulle vara sysslolös. Lite halvtrött efter ett antal slitiga dagar och nätter, var kreativiteten inte den bästa. Resultatet blev dock över förväntan! Om än kanske lite hård efter några timmar i frysen, men som nygjord - mums! Ett plus för enkelheten, och nyttigheten. Den här glassen innehåller nästan inget fett och inget tillsatt socker utöver det lilla som finns i vaniljsockret.

BUSENKEL ANANASYOGHURTGLASS
1 burk krossad ananas, både frukt och spad
½ msk vaniljsocker
3 dl naturell yoghurt (sojabaserad, jag använder Carlshamns som är i särklass bäst enligt mig

Mixa 3/4 av den krossade ananasen med spadet och ½ msk vaniljsocker. Tillsätt yoghurt och rör ner resten av ananasen. Kör i glassmaskin tills glassen har lagom konsistens (jag fick avbryta innan glassmaskinen pep. För en gångs skull frös smeten inte alls fast i botten av bunken).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar