Sidor

tisdag 22 februari 2011

Ugnsbakade grönsaker de lux

Kylskåpsrensning! Inte alltid man har nöjet att hitta så många smaskiga saker att stoppa in i ugnen när man är för trött för att laga mat "på riktigt" och har en liten pys som vill vara nära, nära mest hela tiden. Mini-Santosha har varit en riktig liten solstråle de senaste dagarna, men just matlagning är han inte så road av för närvarande. Hans trötta föräldrar försöker göra sitt bästa för att matberedningsproceduren ska bli kort. Och då är ugnsbakat perfekt. Sedan var det som vanligt bråttom att äta, så jag hann inte vänta på att grönsakerna skulle svalna tillräckligt för att inte ryka innan jag tog bilden...

UGNSBAKADE GRÖNSAKER DE LUX
1 kålrot i tärningar
3 morötter i stavar
1 stort blomkålshuvud i buketter
8 halverade champinjoner
500 g brysselkål
½ gul paprika i strimlor
3 halverade plommontomater
1 squash i bitar
250 g tofu smaksatt med provensalska örter, fint tärnad

Lägg kålrot, morötter och blomkål i papprad långpanna. Ställ in i mitten av en kall ugn och sätt på 225 grader (OBS! INTE snabbvärmning, då blir det bränt!). När ugnen är varm (med vår ugn tar det ca 20 min) läggs resten av grönsakerna på. Fortsätt att baka i 20 min. Strö tofutärningarna över och grädda i 15-20 min till. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar