Sidor

söndag 21 mars 2010

Ännu en soppa med fänkål

Vår igår, vinter idag. Utanför fönstret yr snön, tur att det var 8 plusgrader och sol igår så att det inte ligger en hinna av is under. Vi stannar inne och kokar soppa - igen. Denna gång helt utan salt och buljongtärningar - och det blev fantastiskt gott ändå!

ÄNNU EN SOPPA MED FÄNKÅL, 2 stora portioner
1 stor fänkål, skuren i fjärdedelar på längden och sedan strimlad
1 stor gul lök, hackad
2 skivade morötter
150 g kålrot i bitar (gärna skurna som bambuskott på burk brukar vara)
1 burk hela tomater (400 g)
1 stjälk selleri, strimlad
½ dl röda linser
5-6 dl vatten
1 tsk hel kummin
1 lagerblad
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin
1 msk torkad persilja

Blanda alla ingredienser till och med lagerblad i en gryta. Koka upp och sjud under lock i ca 30 min. Tillsätt vitlök och rosmarin och ta från plattan. Låt stå i 5 min. Tillsätt persiljan och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar