ENKEL CHILIOLJA, ca 1 dl (håller 2 veckor i kyl enligt ursprungsreceptet)
3 msk chiliflingor
2 rejäla hackade vitlöksklyftor
½ msk finhackad färsk ingefära
en gnutta mineralsalt
80 g rapsolja (varmpressad)
Lägg chiliflingorna och saltet i en värmetålig skål. Placera vitlök och ingefära över. Värm oljan försiktigt på medelvärme i 3-4 minuter, så att den blir mer lättflytande och varm (ca 170 grader C). Häll den över kryddblandningen. Det kommer att fräsa ordentligt eftersom oljan "tillagar" vitlöken och ingefäran. Rör om försiktigt och låt svalna i 20-30 min, rör om då och då, innan du häller upp oljan i en glasburk. Förvara i kylskåp.
Allergivänligt så länge man tål chili och väljer en olja som man tål. Blir dock bäst med oljor som inte smakar så mycket i sig själva, så undvik om möjligt kokosolja eller olivolja till just detta recept.