tag:blogger.com,1999:blog-4952144933691261745.post6316359438942093953..comments2023-08-21T17:37:15.128+02:00Comments on Santoshas veganblogg: Glutenfria lussekatter 2012Santoshahttp://www.blogger.com/profile/17549903229821477571noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4952144933691261745.post-27422561456257695722012-12-10T19:53:13.791+01:002012-12-10T19:53:13.791+01:00Jag har IBS (=krånglig mage som inte kan förklaras...Jag har IBS (=krånglig mage som inte kan förklaras av några andra diagnoser) och tycker att jag blir bättre när jag inte äter spannmål. Värst mår jag av havre, medan vete kan funka ibland. Problemet är dock att jag aldrig vet förrän i efterhand när "ibland" infaller, så om jag inte är ruskigt sugen på "vanliga" kanelbullar, pizza eller lussekatter, äter jag nästintill spannmålsfritt (vete, korn, havre, råg, äter inte heller vetestärkelse, vilket många gf-mixer är baserade på). Inga problem med kål, lök, baljväxter och frukt, tack och lov, men torkade aprikoser och gula ärter ska jag undvika, säger erfarenheten...<br /><br />Glutenfri bakning är verkligen en utmaning, enligt mig. Småkakor går bra, liksom mjuka kakor och muffins, men det är jättesvårt att få till grejer som ska knådas, typ bullar och vissa matbröd. Särskilt när man har "originalet" att jämföra med och bara vill använda produkter som finns i "vanliga" livsmedelsaffärer. Matbröd i form går dock bra. Grejen är att göra lösa degar med massor av vätska och sedan låta brödet mogna en natt innan det skivas. Fröbrödet här på bloggen är ett sådant favoritrecept. <br /><br />Kram och hoppas att ni har det bra!Santoshahttps://www.blogger.com/profile/17549903229821477571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4952144933691261745.post-21421387432521705382012-12-10T14:05:04.838+01:002012-12-10T14:05:04.838+01:00Spännande med allt glutenfritt! Jag blir sugen att...Spännande med allt glutenfritt! Jag blir sugen att baka glutenfritt, jag också. Ska nog testa lite när jag är hemma igen :)<br /><br />Varför bakar du utan gluten? Pga intolerans, eller av annan anledning?Solhttp://www.solskensdroppe.comnoreply@blogger.com