Ibland måste man fira lite. Som att det var sista arbetsdagen innan semester. Eller att mannen blev erbjuden ett jobb i Örebro (som han dock inte visste om han skulle ta eller inte - han tog det). Eller någonting annat väldigt, väldigt roligt, som att vi ska få en liten pys till i december :-). Hur som helst. Lyxiga grönsaker fick det bli till förrätt, med rostad färskpotatis, favoritärtröran och Karintorps tomatdressing samt bröd och Tofutti-ost till. Och ett STORT fat med härliga frukter och pistage-halva (finns i utländska affärer och består mest av socker och sesampasta, sjukt gott) till efterrätt. Och, det här var i slutet av juni, jag har bara inte hunnit publicera receptet förrän nu.
ROSTADE LYXGRÖNSAKER FÖR ATT FIRA
3 morötter i stavar
300 g champinjoner, fyrdelade
1 röd spetspaprika i strimlor
1 rödlök i skivor
250 g grön sparris, nederdelen skalad
250 g körsbärstomater
1 sötpotatis i långsmala bitar
½ blomkålshuvud i buketter
1 burk kronärtskockshjärtan i halvor
Lägg alla grönsaker utom kronärtskockorna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Ringla lite olja och strö lite salt och peppar över om du vill (jag föredrar naturella grönsaker, faktiskt). Ställ in i 225 grader varm ugn i 40 min. Klart att servera!
Tips: Rosta lite färskpotatis under långpannan: Lägg 400 g skrubbad färskpotatis i bitar i smord ugnssäker form. Häll olja över. Strö salt, peppar, paprikapulver och valfri örtkrydda över. Rör om. In i ugnen, 1 timme. Rör om då och då.
Så glad över alla dina härliga goda recept. Tack
SvaraRaderaTack själv för berömmet! Blir jätteglad när mina recept uppskattas och andra än jag själv har nytta av bloggen:-D.
RaderaNu har jag tittat in på din blogg även jag. Trevlig läsning och vad mycket gott man kan laga! /Daniel på jobbet
SvaraRadera